2010-03-13

allergisjuk....

Ja natt till idag och tidig morron så kräktes iza. Hon var på kalas igår och jag vill inte beskylla nån där på kalaset men antagligen var det ju så att hon antingen där eller i skolan fått i sig nåt olämpligt IGEN!!!
Det räcker ju med nån liten glutensmula för att hon ska bli rejält dålig. Så idag har det varit soffläge hela dan för henne och hela kvällen. Åt lite youghurt till kvällen, ja mjölkfri såklart.
Men somnade sen efter hon kollat på melodifestivalen. Det jag kan känna är att folk som inte lever i sånt här har svårt med förståelsen hur pass lite det faktiskt räcker med om man är så allergisk som iza är. Det är ju därför vi måste vara så noga med all matlagning o bakning här hemma och att vi inte kan ta emot saker som vi inte vet hur de blivit tillagade. Eller om det råkat komma i eller finnas kvar saker i luften där det här tillagats.

Vi skulle ha firat eve idag på kvällen. Men iza själv ville inte det eftersom hon kände sig hängig. Får se hur morrondagen blir om hon fortfarande inte mår helt hundra blir det väldigt mycket smörgåstårta till oss andra i familjen, om vi inte kan ha kalas alltså.

Stoffe sa ju nåt väldigt klokt idag. "Det är inte konstigt att hon är sjuk. Hon var i närheten av där de andra åt, och där var det massor av annat" "så det är inte konstigt alls, jag var inte där då hos de när de åt"
Han är så klok våran älskade stoffe.

3 kommentarer:

Nina sa...

Hoppas Iza mår bättre idag!
Kram Nina!

Mib sa...

Åh vad jobbigt det måste vara. Kan väl tänka mig att man kommer in i rutiner i den egna familjen och så, men just det där att det kanske inte funkar när man kommer bort. Kram från Mib!

annorlunda mamman sa...

Tack nina och Mib. Och Mib, de flesta är väldigt förstående så är det ju och det ska jag inte klaga på. Men den helt rätta förståelsen saknas ju. Ja jisses klart man måste komma in i egna rutiner när man har så allergiska barn, nåt annat är ju liksom otänkbart:)
Oftast så skickar jag med eget till henne och då vet man vad hon får i sig o hon vet det också. Sen finns det en del människor som prompt ska bjuda på sitt "eget". Sen att det räcker med att glömma av att tvätta händerna om man tatt i en vanlig macka=gluten, innan man tar i hennes ja det är nog svårt att förstå liksom. Felet kan lika gärna ha blivit gjort i skolan.