2006-12-03

teaterbesök....

I torsdagskväll var vi så på teaterbesök. Hela familjen. Evelina står ju på scenen i trollkarlen från oz. Så vi åkte ner o kikade på genrepet i torsdagskväll. 3 timmar satt vi där med en liten paus i mitten på 20 minuter. Före vi fick gå in o i pausen så levde ju stoffe o iza om rejält. Iza speedar stoffe hemskt i vissa situationer. Triggar igång han o så är allt igång....
Allafall stoffe o iza satt som trollbundna av föreställningen . Stoffe satt alltså stilla i 3 timmar förutom de där 20 minuternas paus då. Helt otroligt tycker vi som känner han. Ni som inte vet det så har stoffe autism o är oftast rätt hyperaktiv. Men vi har lärt oss hur vi ska göra om vi är på nåt. Stoffe ska sitt allra längst fram o gärna ute i kanten. Så han fick en toppenbra plats där på teatern. Han har ju även en kraftig synnedsättning som trots glasögon gör det svårt för han med synen. Om han inte sitter längst fram då ser han bara alla huven o då blir det inget bra alls för han. Då kan man vara med på nåt i typ 5 minuter.
Nu så fixar han ju sånt här rätt bra bara man gör på rätt sätt.
Det var en bra föreställning. En glad o nöjd familj åkte hem till sitt strax efter kl 22 i torsdagskväll.
När vi kom hem kom den oundvikliga frågan från både stoffe o iza. "Får vi vara vakna en stund?" Stoffe var ju tvungen o sätta sig vid datan o "varva ner". Iza fick även hon vara vaken en stund. Det här som hände ikväll kan jag leva på länge. Han är så duktig våran kille.

Inga kommentarer: