2008-07-23

bara garage,garage o åter garage.....

ja o så en otroligt envis förkylningsinfektion. Jag har varit dålig i 10 dagar nu. Nån dag lite bättre o tänkt att nu håller det på att vända,för att nästa dag vakna på morronen och vara ännu sämre än dan före det lättat något. Det är rejält hostigt nu. I o för sig är jag van att behöva hålla igång även när jag är sjuk. Och nån chans till vila när man ska sköta markservicen för garagebyggarna finns inte. Peter gör ju i princip allt själv. Nu har den tuffa biten med stödmursgjutningen avslutats. Idag rev de formen till den. Då är den murad med natursten på ena sidan och det är även gjort en gjutningen mot andra sidan längs hela stödmuren. Bekanta som jobbar som snickare har sagt "håller inte det där då vet jag inte vad som håller"
Det är ju i en gammal garagenerfart o måste hålla för alla grusmassor och för allt tryck från garaget som det kommer att bli sen. Men det här har nog varit det mest jobbiga i det här projektet hitills, all murning o gjutning av denna stödmur med tillhörande betongplatta. NU är det gjort! Och idag kunde peter lägga ned dräneringsslangen som ska hålla allt vatten borta från den plattan.
Imorron tar vi fridag o far till mariebergsskogen o lite shopping inne i karlstad. För att återkomma med nya krafter på fredag. Då ska vi få mer grus. Det ska fyllas upp,paddas grus. Alla rändaler ska fixas,sockelementen ska på plats. Och under helgen ska förhoppningsvis markisoleringen och armeringen på plats.
Och veckan därpå blir det GJUTNING!!!!!
Puh o fy....och vart är våran semester då?????
Ska bli så skönt när plattan är på plats så vi kan få upp stommen och sen få några fridagar för att åka iväg på en välbehövlig semester hela familjen.

Inga kommentarer: