2009-02-04

3-skift snart

vecka 9 börjar peter o de andra på järnverket att jobba 3-skift. Det skulle blivit i april men det har tidigarelagts. Från att ha jobbat 5-skift till att gå ner på 4-skift o nu 3-skift+1 vecka dagtid. Det är både en kraftig inkomstsänkning och mycket sämre schema. 3-skift är skit! Samma skift 5 dar i rad. Alltså 5 fm,5 em eller 5 nätter när det är den veckan. Just nu inga uppsägningar o det är vi glada för så länge det stannar där. Man får vara glad så länge man har jobbet kvar nu. Det enda positiva är lediga helger då. Måtte denna jäkla ekonomiska kris snart vända.Blir peter utan jobb ja då lär vi inte kunna bo kvar i huset. Och samtidigt kan vi flytta med en autistisk son. Nej det kan vi ju inte. Vi får ju ta det då.
Har lite folk runt oss som redan blivit av med sina jobb.
Visst är det positivt med låga räntor som nu blivit följden av detta, men hellre lite högre räntor och att folk har råd att bo kvar i sina hus.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jadu, jag har fart runt i sjukvården. Man har påbörjat fybromyalgiutredning, tagit blodprover för att leta efter rematiskt men inget hittat.
Jobbigt är det men det är bara att kämpa på. Inte mycket att välja på. Orkar inte slåss mot sjukhuset.
Tack för din omtanke vännen!!