2007-11-28

bileländet fortsätter....

3 bilar trasiga samtidigt.....nej det är inte sant!
JO i morse var det sant här. Stoffe skulle vara nere vid kyrkan,dit hans skola brukar åka vid juletid på julvandring. (ja de flesta skolorna här i stan åker dit men inte just idag då)
Vi fick ta volvon som inte var riktigt ok. Stoffes assistent hade häromdan sagt att hon kunde köra han till skolan o det hade vi ju inte tänkt göra då men när vi kom dit fick jag ju be henne om det ändå. Och våran goa K. hon skulle köra han till skolan sen. Vi fick åka hemåt o peter fick försöka starta bussen....nädå den startade inte.
Han satte fart med volvon,fick fart på halvljuset i den. YES!!! äntligen. Sen ringde han en kompis eftersom det knackade för fullt i motorn efter kamremsbytet i helgen. Kompisen sa att det var nog vevlager eller ramlager o DET ÄR ett jättejobb. Peter deppade ihop lite men fick energi nånstans ifrån...och en stund senare när han grejat så hade han kollat lite mer o då var det nåt hjul i motorn som de inte riktigt fick fast. Eller de fick ju fast det men nu skruvade han åt det ännu mer. Och gissa vad....knackandet var borta!
Sen övergick han till bussen. Han lagade fläkten i den som varit trasig ett tag och efter några timmar startade den. Det var en ispropp i bensinen. Vilken tur vi hade att det inte var värre.
Då återstod chryslern. Han skulle ju ta bort generatorn för det är nåt krångel med regulatorn i den. Han lyckades plocka bort den igen men då hade firman dit han ska åka med den stängt för dagen.
Inget garage har vi så peter står ute i riktigt råkall kyla o mekar bil.
Jag är helt imponerad av hans envishet när det gäller bilar ändå o då ska ni veta att han gillar INTE att meka bil o är helt självlärd.
Men han är enormt duktig.

1 kommentar:

Anonym sa...

starkt att ta tag i det fast han inte är mekare!

Och bilar.. ja dessa bilar. De _ska _ ju bara funka ju.

Ha en fin första advent och en go december.