2007-05-04

känner stor tacksamhet...

över de som jobbar runt stoffe i skolan. Det har varit hårt o tungt. Ett i princip arbete fyllt av blod,svett o tårar. Men nu känner jag att rektorn o jag pratar samma språk o även specialpedagogen.
Jag har tjatat länge om att de ska utbilda personalen o då via SIT(special pedagogiska institutet) och nu blir det av,berättade U.
Precis innan skolstart blir den heldagsutbildningen av. Jag blev så GLAD o sa det till U.
Precis så här sa jag "vad glad jag blir"
Hon var glad även hon. Den som kommer är en specialist inom området autism/asperger o det känns bara så bra. Jag har fått se annonsen o som de sa att får de en mindre lämplig person till den tjänsten ja då kommer de att flytta om på skolan så att stoffe får rätt person. JA!!!!
SEGER!!!!
Jag o rektor är överens om att skolslutet nu i förskoleklass ska bli ett bra avslut. Och så som jag o U. pratat om matsituationen hur man ska kunna flytta ut stoffe i matsalen sen. Javisst sa han det låter kanonbra det.

Sen är jag oerhört tacksam över vilka bra personer det är som jobbar runt stoffe nu. Som ringer hem på morronen så jag hinner förbereda stoffe på detta med trulle och hur de nu ställer upp på stoffe,iza o mig o vi löser det här tillsammans.

Sen ville rektor att jag ska prata med L. precis om hur matsituationen fungerar hemma så att L. kan använda de bra knepen vi har så man inte börjar fel. WOW de lyssnar på mig o ser mig som en tillgång.

DAGENS ROS går definitivt till rektor F.,specialpedagog U. och L. och E. på förskoleklassen.

Rektor sa det vi tar små små steg så det blir bra för stoffe.
I över 1 år har jag jobbat för att få till SIT utbildningen på skolan. Föregående rektor var totalt ointresserad av det. Andra har försökt men inte lyckats. Kommunpedagogen,förskolechefen(chefen över dagiset) och en från habiliteringen.
Men jag lyckades när jag pratade med U. förra veckan.
Sen kommer personal som jobbar runt stoffe få gå på alla utbildningar om autism som särskolan här i kommunen får gå på. Det är annars bara till för särskolan men stoffe blir väl ett pilotfall där. Det visste jag redan om i o för sig men ändå.

Senast idag har jag hört om andra barn i kommunen med speciella behov,de har inte ens åtgärdsprogram så jag inser ju att vi kommit rätt långt för stoffes del.

Vi ska även ha utvsamtal framöver men som L. sa vi drar på det lite nu så det inte blir för mycket nu när han ska börja äta.
Vad skönt det är med människor som kan lära om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En tår i ögat kom det allt. Att det funkar så bra beror på ditt idoga arbete. Det vet du hoppas jag!

annorlunda mamman sa...

jo jag känner allt det anna.
Tack för stöd!