2007-03-08

stoffes stol....

ja idag var så dagen när stoffes specialstol skulle till skolan. Det är en tung o otymplig sak. Peter körde oss till skolan o bar ur den så jag kunde rulla den i korridorerna i skolan. Sen körde han runt med stoffe o iza o gick in med de den vanliga vägen. Det var svårt att lämna stoffe idag. Han skrek o ville inte ta av sig kläderna. Han skulle bara dit med stolen så han skulle inte ta av sig kläderna. Hans assistent på skolan hade satt upp bild på arbetsterapeuten från hab på schemat så att han visste det. Men det blev han bara ännu mer irriterad på. Allafall sen kom arbetsterapeuten o stoffe får byta plats i stora rummet(där de äter frukt,spelar spel osv). Nu kommer han få en plats som kanske är ännu mer lämpad för han på ett sätt men längre bort från personalen...vilket förstås inte är så bra då. Men vi får ju utvärdera efterhand.
Stoffe har förutom sin autism också andra handikapp. Bland annat nåt som heter muskulär scolios. Han har även en motorisk störning. Och för detta så måste han ha en specialstol. Det är lättare att vänja in han på nya saker hemma så vi har tagit det valet ihop med hab att nya saker provar vi hemma. När de funkar där då tar vi det till skolan,som nu med stolen. Han kommer snart få en ny stol att ha hemma också eftersom han behöver sina stolar i alla miljöer där han är.

Han kommer även få ny plats i målarrumet(där de jobbar med trulle o målar). Men den platsen var kanske så här i efterhand inte så bra. Får prata med de om det.

Sebben har haft storstädning i vårt förråd ute här idag. Varit ute hela dan o fixat med det. Jag gjorde pizza idag till izabelles stora lycka. Är man glutenintolerant,allergisk mot mjölk o en himla massa annat är lyckan total när hon får pizza. Stoffe blir ju överlycklig han med såklart.

Jag blev uppringd av team autism som kommer hjälpa oss att strukturera upp för dottern. Dels med besök hos de o sen efter det kommer de hem så hon får vara i sin vana trygga miljö. De åker alltså 12-14 mil för vår skull. Helt otroligt kändes det. Vissa saker i vårt landsting funkar ju inte riktigt lika bra så man blir ju glatt överraskad. Får väl tillägga att team autism är i ett annat landsting.

Peter har köpt kakel o klinkers till badrummet som vi haft hemma prover på i över en vecka o velat emellan. Men nu så har vi bestämt oss. Imorron ska de börja kakla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Får jag fråga vad du har på pizzan istället för ost? Eller har du inget som ersätter den? Vår favvepizza är tyvärr en fyra-sorters-ost-pizza :(

annorlunda mamman sa...

så nu har jag lagt ut ett recept på sidan på hur jag gör deras pizza. Utan nåt alls på blir det nog väldigt torrt tror jag.